Celý týden se žáci naší školy připravovali na slavnostní otevření nekuřácké restaurace „Třešnička“. Chystali, společně s „majitelem, managementem, kuchařem, květinovým studiem“ a ostatními spolupracovníky jídelní lístky, kuchařky zdravých jídel, nakupovali suroviny a připravovali zdravé pokrmy.
Dnešní dopoledne věnovali také sledování svého krevního tlaku, vážení, měření a počítání Body Mass Indexu za odborné pomoci 4 studentek Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Příbram. Také vypracovávali zdravotnický test, při kterém většina dětí získala více než 11 bodů z 15. možných. I to svědčí o velice dobré přípravě na dnešní vyvrcholení celého projektu. Pak se připojili rodiče. Po slavnostních projevech při otevření restaurace a po prezentaci všech tříd mohli všichni ochutnat zdravé výrobky. Chvála se jen hrnula!
A co si děti z dnešní akce odnesly? Znalosti o zdravé výživě a zdravém způsobu života, povědomí o tom, jak se chovat na rautu, vědomosti o přípravě pokrmů a hlavně dobrý pocit z výsledku společné práce.